SFS OPLATE
Pretraga
Close this search box.

Prodaja skela i kretanje cena na tržištu 2024.

Prodaja skela i cena na tržištu

Na tržištu se nalazi širok spektar skela koje se koriste, prevashodno fasadne (najčešće ramovske), pokretne skele, viseće, kao i specijalizovani sistemi za složene građevinske poduhvate. Prodaja i iznajmljivanje skela i njihova cena često zavise od više faktora koji na njih utiču.

Veličina globalnog tržišta građevinskih skela u narednom petogodišnjem periodu očekuje porast za 20,09 milijardi USD, sa godišnjom stopom rasta od 6,57%. Rast ovog tržišta postreknut je nizom faktora, pre svega povećanjem intenziteta građevinskih aktivnosti u zemljama u razvoju.

Tržište skela u Bosni i Hercegovini i Srbiji je dinamično, sa brojnim dobavljačima i proizvođačima. Razvoj tržišta prati potrebe građevinske industrije koja je u ovim državama u stalnom porastu, a samim tim i potražnja za kvalitetnim i pouzdanim rešenjima.

Kao rezultat konkurencije, na našem tržištu su dostupne različite vrste skela na prodaju ili iznajmljivanje, koje se razlikuju po materijalu izrade, nosivosti, fleksibilnosti u korišćenju i naravno – ceni.

Održavanje visokih standarda bezbednosti i kvaliteta je imperativ, pa se tako na tržištu mogu naći proizvodi koji su u skladu sa međunarodnim normama i sertifikatima.

Iako na prvi pogled može delovati da je izbor skela jednostavan zadatak, za pravilnu selekciju neophodno je detaljno poznavanje kako ponude, tako i specifičnosti projekata na kojima će se koristiti.

Ponuda skela na prodaju i iznajmljivanje

Skela na prodaju i iznajmljivanje, povoljna cena
Prodaja i isporuka skela u kompaniji SFS OPLATE

Ponuda na tržištu se sastoji od širokog spektra proizvoda, kako novih, tako i polovnih skela na prodaju ili iznajmljivanje. Raznovrsnost u dizajnu, materijalu izrade i funkcionalnosti omogućava da svaki građevinski projekat dobije odgovarajuću podršku.

Analiza ponude, faktora cena skela, kvaliteta i dostupnosti je ključna za razumevanje trenutnog stanja na tržištu.

Uslovi koji se nude variraju u zavisnosti od potreba klijenta, pružajući opcije prodaje i iznajmljivanja skela na kraći ili duži vremenski period.

Takođe, često je u ponudi i prodaja polovnih skela čija cena može biti znatno povoljnija i pristupačnija za mnoge izvođače i investitore.

Neke kompanija nude i uslugu izrade tehničkog nacrta prema specifičnim potrebama samog projekta, kao i konsultacije u vezi sa izborom adekvatnog rešenja.

Kada se analizira cena skela, ona može varirati u zavisnosti od više faktora, kao što su materijal izrade, nosivost, visina, dužina radne platforme, kao i dodatna oprema koja je potrebna za specifične projekte.

Fasadna ramovska skela na prodaju ili iznajmljivanje
Fasadna ramovska skela na objektu u Subotici

Cene fasadnih ramovskih skela se obično izražavaju po kvadratnom metru ili po metru visine i širine, dok se cene pokretnih skela, pored dimenzije, mogu određivati na osnovu dnevnog, nedeljnog ili mesečnog najma.

Na cenu takođe utiču i dodatni troškovi kao što su dostava, ili montaža i demontaža u slučaju iznajmljivanja.

Uzimajući u obzir kvalitet, najveći broj kupaca preferira proverene kompanije čija je osnovna delatnost prodaja skela i oplatnih sistema, čiji proizvodi zadovoljavaju sve standarde sigurnosti i imaju garanciju kvaliteta.

Međutim, za neke klijente, cena može biti presudni faktor pri izboru dobavljača, te se često odlučuju za povoljnije opcije kao što je prodaja polovnih skela ili iznajmljivanje skela kako bi smanjili početne troškove.

U kontekstu dostupnosti, tržište skela u Srbiji i Bosni nudi široku paletu modela koji su dostupni za brzu isporuku.

Veliki dobavljači poput kompanije SFS OPLATE imaju velike zalihe skela koje su spremne za prodaju ili iznajmljivanje, omogućavajući tako brz početak radova.

Kada se uporede ponude različitih proizvođača i distributera na tržištu, ključni faktori koje treba razmotriti su cena, kvalitet, sigurnosni standardi, uslovi prodaje ili iznajmljivanja, kao i dostupnost i brzina isporuke.

Raspon cena fasadne ramovske i pokretne skele

Različite vrste i modeli skela dolaze sa svojim cenovnim spektrom koji zavisi od niza faktora, uključujući materijal izrade, veličinu, nosivost, fleksibilnost, kao i troškove dodatnih usluga poput montaže, demontaže i transporta.

Fasadna ramovska skela – cena prodaje i rentiranja

Prodaja i iznajmljivanje fasadne ramovske skele
Cena prodaje i iznajmljivanja fasadne skele zavisi od više faktora

Cena iznajmljivanja fasadnih ramovskih skela u Srbiji se kreće u opsegu od 1.5 do 2.2 EUR po kvadratnom metru na mesečnom nivou, uz dodatak PDV-a. Ove cene variraju zavisno od veličine objekta, količine i trajanja najma.

U Bosni, cena najma ramovskih skela se kreće od 2 KM do 5 KM po kvadratnom metru, takođe zavisno od specifičnosti projekta.

Kada je reč o prodaji, standardne konfiguracije fasadnih skela imaju cene koje se kreću od 17 EUR za budžet opciju sa podovima širine 50cm, do 25-30 EUR za komplet konfiguraciju sa podovima standardne širine od 32cm.

Napominjemo da su paketi u ponudi kompanije SFS OPLATE prilagođeni različitim potrebama, od 100m² do 10.000m², sa cenama koje zavise od specifičnih elemenata potrebnih za određeni objekat.

Pokretna skela – cena prodaje i rentiranja

Pokretne skele prodaja, iznajmljivanje i cena
Pokretna aluminijumska skela – cena zavisi od visine i dužine rentiranja

Za pokretne skele cena iznajmljivanja se razlikuje zavisno od visine i tipa skele, i obično se izražava na dnevnom nivou, mada postoji mogućnost i mesečnog najma. Na primer, skele do 6 metara visine mogu se iznajmiti za 10 EUR dnevno u Srbiji. Za skele više od 6 metara cena zavisi od visine i trajanja najma.

Pokretne skele na prodaju variraju u ceni zavisno od modela i visine. Na primer, tip PRO sa širim podovima se kreće od 1400 EUR za modele do 4 metra, pa sve do 4000 EUR za modele visine 14 metara.

Modeli sa užim podovima (60cm) i koji se mogu razvući na dva nivoa kreću se od 800 EUR za visinu do 5 metara, odnosno 1400 EUR za visinu do 10 metara.

KategorijaOpisCena (EUR)Detalji
Fasadna skela (najam)Mesečni najam, m²1.5-2.2Zavisi od objekta, količine, trajanja
Fasadna skela (prodaja)Standardne konfiguracije, m²17-3050cm do 32cm širine podova
Pokretna skela (najam)Najam po danu, visina do 6m10Cena raste sa visinom
Pokretna skela (prodaja)Tip PRO, širi podovi, do 14m1400-4000Cena raste sa visinom
Pokretna skela (prodaja)Uži podovi, dva nivoa, do 10m800-1400Cena raste sa visinom
Pregled strukture cena za različite tipove i konfiguracije skela u zavisnosti od vrste usluge (najam ili prodaja)

Rešenje za svaki projekat

Kao jedan od lidera na tržištu, u SFS OPLATE nudimo visokokvalitetne i kompatibilne skele po konkurentnim cenama. Specijalizovani smo za prilagođavanje svakom projektu, velikom ili malom.

Za sve vaše potrebe, od velikih infrastrukturnih poduhvata do privatnih gradnji, garantujemo pouzdanost i efikasnost.

Kontaktirajte nas i uverite se zašto smo pravi izbor za vaš naredni projekat!